TOP

Blog | Product design

door KG onder product design

Adams Musical Instruments | Alpha Z Frame

Na het Amerikaanse debuut tijdens de PASIC, de World's Premier Drum & Percussion Festival, de nieuwe Alpha Z Frame heeft zijn Europese introductie gemaakt tijdens de Adams International Percussion Festival. Ontworpen door KesselsGranger DesignWorks voor Adams signature marimba artiest Nancy Zeltsman, de Z-frame integreert de frame van het instrument met het vloeiende ontwerp van de bovengedeelte en de resonators voor een samenhangende en complete look. Het ontwerp biedt ook grote stabiliteit. De karakteristieke Z frame (die toevallig overeenkomt met de achternaam van de artiest) is gemaakt van een enkele stuk gegoten aluminium, terwijl de vleugelvormige wielsteunen zijn gemaakt van massief eiken. Nancy Zeltsman, voorzitter van Percussion / Marimba in het Boston Conservatory bij Berklee, zegt: "Het belangrijkste voor mij is de creatieve inspiratie, en ik voel het wel met de Adams marimba, en de strakke moderne design van de Alpha Z!"

door KG onder product design

Rondal | Proefvaarten van Perini Navi superyacht Sybaris

Sybaris, de 70 meter Perini Navi superzeiljacht, ondergaat momenteel de laatste fase van haar proefvaarten bij La Spezia, Italië. Sybaris is uitgerust met twee koolstofvezel Rondal Style to Order gieken ontworpen door KesselsGranger DesignWorks. Zij is de tweede grootste Perini Navi tot nu toe (alleen Maltese Falcon is groter), met een waterverplaatsing van 927 ton en een totale inwendige volume van 870 bruto ton. Haar twee masten bereiken 72 en 62 meter respectievelijk, terwijl haar zeiloppervlak meer dan 3.000 vierkante meter meet. Na de voltooiing van haar proefvaarten, zal Sybaris afvaren naar Port Hercules, waar ze een van de meest opmerkelijke superzeiljachten op de Monaco Yacht Show 2016 zal zijn.

door KG onder product design


Adams Musical Instruments | Nancy Zeltsman

Pearl en Adams Musical Instruments zijn blij om Nancy Zeltsman te verwelkomen in de gewaardeerde concert artiest rooster. In deze film praat ze over de Adams Alpha Series Marimba, ontworpen door KesselsGranger DesignWorks. "De eerste keer dat ik een Alpha zag was ik meteen gepakt door de stijl."

door KG onder product design

MusikMesse 2015 | Internationale onthulling Adams Bogdan Bacanu Signature marimba

De afgelopen Frankfurter Musikmesse (15 tot 18 april 2015) was het toneel van de presentatie van de nieuwste Signature-marimba van Adams Musical Instruments, ontworpen door KesselsGranger Designworks voor de wereldbekende Roemeense marimba-artiest Bogdan Bacanu.

De marimba stond in het middelpunt van de indrukwekkende stand van Adams en nam daarmee een absolute toppositie in op 's werelds grootste internationale beurs voor muziekinstrumenten en de muziekindustrie.

De exclusieve Bogdan Bacanu Signature-marimba is een toonbeeld van kwaliteit en creativiteit van het team van Limburgse firma's die bij het ontwerp, de ontwikkeling en de productie ervan waren betrokken.

Adams, de vooraanstaande bouwer van muziekinstrumenten uit het Nederlands-Limburgse Ittervoort, is opnieuw een succesvolle samenwerking aangegaan met KesselsGranger DesignWorks, gevestigd in België (C-mine, Genk) voor het ontwerp van het magnifieke instrument dat Bogdan Bacanu op de beste muziekpodia ter wereld zal begeleiden. "De Bogdan Bacanu Signature-marimba is krachtig, fris en elegant."

De vloeiende lijnen van de Bogdan Bacanu Signature-marimba worden vervolmaakt door een innovatieve hoogglanslak die door de firma Sterkendries John Maaseik is ontwikkeld. De coating van hoge kwaliteit is de eerste van zijn soort die op een marimba wordt toegepast.

Het muzikale debuut van het instrument vindt plaats in het weekend van 25 en 26 april in het voorname Roemeens Atheneum in Boekarest, voor een gezelschap van exclusieve VIP-genodigden.